Plakhandleiding

 

1.  De ondergrond waarop de plakletters worden aangebracht moet worden gereinigd, ontvet en droog zijn.

Houd er rekening mee dat om een ​​langdurige hechting te bereiken, het oppervlak grondig moet worden voorbereid. Zorg ervoor dat het oppervlak goed is schoongemaakt en droog is voordat u het aanbrengt. Onze vinyfolie zijn ontworpen om een ​​uitstekende hechting te creëren op schone, gladde, weerbestendige oppervlakken die vrij zijn van vet, was en siliconen.

De beste manier om het oppervlak voor de installatie schoon te maken, is dooreen ontvetter (op het oppervlak) aan te brengen en af ​​te vegen met een schone doek. Test het eerst, reinigingsmiddelen kunnen de lak aantasten of de kleefkracht  van de folie verminderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op basis van ammoniak op glas, dit laat een residu (achter) achter waardoor de sticker niet goed hecht.

 

2. Positioneer de plakletters op de juiste plaats zetten en vasthouden met behulp van stukjes plakband (schilder tape)

Na het meten en markeren van uw beoogde installatielocatie, indien nodig, brengt u een horizontale strook afplak- of schilderstape aan op de bovenkant van de afbeelding met de bovenste helft van de tape op het beoogde oppervlak, waardoor een scharnier ontstaat.

Opmerking: voor ontwerpen met drie of meer kleuren moet u afzonderlijk gekleurde lagen op uw muur plaatsen. Twee vinylstippen (één in de linkerbovenhoek en één in de rechterbenedenhoek van elke laag) worden gebruikt om afzonderlijke lagen uit te lijnen.

 

3. Wrijf de plakletters (sticker) nog eens door middel van een rakel. Doe dit van binnen naar buiten. Zo hecht de plakletters aan de applicatietape.

 

4. De tekst naar boven klappen en het rug papier verwijderen ( het plakband werkt als scharnier)

Bij lange teksten is het makkelijk om tussen de letters in te knippen, waardoor het plakken over meerdere stukken wordt verspreid

Trek voorzichtig de grondlaag los,. Zorg dat alle plakletters aan de applicatietape hangen, ga indien nodig een beetje terug

 

5. Druk de tekst met een rakel vast. Beging van boven naar beneden aan drukken Houd hierbij de tekst van het oppervlak af.

Til de linkerbovenhoek van de transfertape op en begin deze langzaam van de afbeelding weg te trekken. Als een van de vinyls ermee omhoog komt, gebruik dan de rakel om het weer op zijn plaats te drukken en ga verder met het verwijderen van de tape.

Let op: het te snel verwijderen van de afplakband kan het materiaal gemakkelijk beschadigen.

 

6.Wanneer de plakletters zijn aangebracht, de applicatietape heel voorzichtig verwijderen.

Verwijder het plakband en trek voorzichtig de applicatietape van de plakletters af. Veeg vervolgens opnieuw het hele vinyl vanuit het midden naar buiten in alle richtingen, zorg ervoor dat u alle luchtbellen verwijdert.

Aanvaardbare oppervlaktes
Voertuigen
Glas
Metalen (Moet geverfd zijn.)
Banner (zoals spandoeken.)
Plastic
Hout (Moet geverfd zijn.)
Andere geverfde oppervlakken (Verf moet glad en glanzend zijn, plakletters hecht niet aan geoxideerde, vervaagde of afbladderende verf)


Niet aanbevolen oppervlaktes
Cement
Ruw hout
Geoxideerde of vervaagde verf
Afbladderende verf
Rubber
Ruwe metalen
Olieachtige oppervlaktes
Multiplex of hout in het algemeen
Primer geschilderde oppervlaktes